piatok 21. júla 2017

Plzeň - Příbram 5: 2, majster prehrával, ale oslavy si pokaziť nenechal

Na ihrisku sa v tú chvíľu nedialo nič zásadné, ale vypredaný štadión napriek tomu začal tlieskať. Mohlo za to lietadlo, ktoré za sebou ťahalo obrie transparent s nápisom "Viktorka - majster ligy".

Titul už Plzni nemohol vziať žiadny výsledok, istý ho mala už od 28. kola. Ale hráči aj tak chceli vyhrať, aby si nepokazili majstrovské oslavy. Pohár a medaily totiž prevzali až po tomto zápase.

V prvom polčase však ich výkon ideálne nebol. Naopak, lepší bola Příbram, ktorá ešte mala šancu na štvrté miesto a postup do kvalifikácia Európskej ligy (kvôli víťazstvo Mladej Boleslavi by jej však nakoniec nestačila ani prípadná výhra).

Víťazstvo zverencom trénera Koubka zaistil gólovo bohatý druhý polčas .V ňom dokázali nepriaznivé sk óre 1: 2 strhnúť na svoju stranu.

"Bol to taký typický zápas posledných kôl. Bolo to z našej strany uvoľnenejší, veľa chýb. O polčase som musel ľahko zvýšiť hlas, pretože sme chceli bodovať. Úvod zápasu a hlavne situácia okolo prvého gólu sa mi nepáčila. Musím tiež pochváliť Příbram, ktorá hrala útočne. Jej postavenie v tabuľke nie je náhodné. V druhej polovici sa im hra stavky online už trochu rozpadla, ale do tej doby sme museli prežiť niekoľko nebezpečných šancí a podržal nás brankár, "povedal plzeňský tréner Miroslav Koubek.

Ale poporiadku…Bežala štvrtá minúta , a Plzeň prehrávala.Presadil sa útočník Bednář, ktorý využil samostatný únik na brankára Kozáčika.

Po polhodine síce hlavičkou po Kovaříková centri z ľavej strany vyrovnal Holedna, ale Příbram do prestávky pridala ešte jeden gól.


Z priameho voľného kopu, takého skráteného rohového kopu, poslal loptu do pokutového územia Zeman a loptu do siete upratal hosťujúci kapitán Zápotočný.

Táto trefa však platiť nemala, pretože krátko potom, čo Zeman kopol do lopty, rozhodca Franěk zapískal. Chcel tak dať pokyn k rozohrávke, ale niektorí domáci futbalisti prestali hrať. Arbiter však gól uznal.

V druhom polčase už excelovala Plzeň. Najskôr sa v 55. minúte po narážačke s Holenda presadil Pilař, krátko nato sa krásnymi nožnicami druhýkrát v stretnutí trafil stavkovanie online Holenda a v 69.minúte do prázdnej brány dorážal Kolář. Ten sa trafil ešte krátko pred koncom, keď "rybičkou" usmernil loptu za chrbát gólmana Kelemen - 5: 2.

Tribúny obiehala mexická vlna a vo Š truncových sadoch prepukla majstrovská eufórie. Majstrovský titul je tretíkrát v histórii v Plzni!

Padnúť mohlo ešte viac ako len šesť gólov, šanca na to mali oba tímy. Příbramský talent Matějů bežal sám na bránu, ale situáciu vyriešil zle, niekoľko náznakov nevyriešil Bednář a ich spoluhráč Zeman trafil z priameho voľného kopu spojnicu brvna a tyče.

Na plzenskej strane mal príležitosti na skompletizovanie hetriku Holenda, ktorý už v prvom polčase hlavou tlačil loptu k žrdi, ale brankár Kelemen stihol zakročiť.

v závere, v 81.minúte, došlo na emotívne chvíľu, keď naposledy v súťažnom zápase nastúpil dlhoročný plzeňský kapitán Horváth. Fanúšikovia mu tlieskali postojačky, ultras v kotle roztiahli jeho obrie podobizeň a rozvinuli text "Ten, čo zmenil tisíce životov".

Práve Horváth bol pri všetkých troch majstrovských titulov západočeského klubu. Už však nebude u toho, až sa Plzeň v budúcom ročníku bude snažiť prekĺznuť do Ligy majstrov. V majstrovskej časti kvalifikácie musí zvládnuť dve predkola, v oboch bude nasadená.

"Bol to veľmi dobrý ligový zápas. Rozhodujúce bolo, keď za stavu 2: 1 nepremenil šancu Bednář. Keby premenil, mohlo to byť pre domáce zložitejšie. Namiesto toho sme z protiútoku dostali bránku a Plzeň sa naštartovala.Dovtedy išla na dva valce, ale potom už to pre nás bolo veľmi ťažké, "povedal Příbramský tréner Pavel Tobiáš.

stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára